Odstreljen vrhunski trofej muflona

Dana 05.01. 2023., lovac Mate Božiković iz LG Podstrana, odstrijelio je trofejnog muflona na brdu Perun.
Ranom zorom vodič Kristijan Kljajić i lovac Mate Božiković krenuli su u lov na muflonsku divljač. Nedugo nakon uspona na brdo Perun, vodič Kristijan uočio je trofejno grlo u velikom krdu od 30ak jedinki. Prije nego se lovac uspio namjestiti za hitac krdo je krenulo u bijeg te je ova prilika propala.
Vodič i lovac nastavljaju dalje potragu te su nakon 2 sata nedaleko crkvice sv. Jure na Vršini, ponovno uočili manju skupinu muflonske divljači. Vodič Kristijan odmah je prepoznao da bi jedno grlo moglo biti zlatnog sjaja. Lovac se namješta ali udaljenost je prevelika (cca 300m) i grlo je direktno okrenuto prsno put lovca. Vodič Kristijan kruži oko krda u nadi da će se pokrenuti put lovca. Divljač se pokreće, ali ne prema lovcu već na drugu stranu. U tom trenutku lovac brzo mijenja poziciju na drugu stranu brda i odlučuje se na hitac na udaljenosti od cca 100m iz puške CZ, kalibra 7×64, sa zrnom Norma Vulkan 11,7g.  Nakon pucnja muflon nastavlja kretanje, a vodič dolaskom na mjesto gjde je divljač bila vidi trag krvi. Vodič i lovac nastavljaju pratiti krvni trag te nakon duge 90 minutne potrage i prelaskom preko 2 km zahtjevnog terena ponovno uočavaju muflona. Lovac se namješta te ponovno upućuje hitac. Iako je pogođen u plećku muflon dalje nastavlja kretanje te lovac i vodič ponovno prate krvni trag. Ubrzo su ga opet uočili te lovac upućuje i treći hitac kojeg muflon odnosi 20ak metara nakon čega konačno pada.
Prema neslužbenoj procjeni trofejni rogovi biti će visoko u zlatu, možda čak rogovi sa najviše CIC-točaka od kada se lovi muflonska divljač u PLD ”Mosor”-Priko, ali to će se znati nakon službenog ocjenjivanja.
Čestitke sretnom lovcu i vodiču.