Još jedan trofej iz našeg lovišta.

Nakon više izlazaka, što lanjske što ove sezone posrećilo se našem lovcu i tajniku Juri Tomiću da na dlaku položi trofejnog muflona.
Poslije kišovite noći dana 08. siječnja 2021. po tmurnom i prohladnom vremenu, 20 minuta po ulasku u teren lovac i vodič Stipe Mužinić uočavaju pet trofejnih grla muflonske divljači. Šuljaju se i zauzimaju “poziciju”, te vodič mjeri daljinu od 160 metara, ali mufloni stoje u nepreglednom terenu među hrastićima. Isčekivanje je veliko, i nakon nekoliko minuta koji traju kao cijela vječnost, jedan muflon izlazi iz “zaklonice”, zastaje na tren, a lovac upućuje hitac puškom Bergara BA13 u kalibru 308 win,zrno norma vulkan 11,7g. Muflon propada na zadnje noge, ali nakon toga u punom trku nestaje iza ćuke.
Dolaskom na mjesto događaja uočavaju se obilni tragovi krvi. Prateći krvni trag nekoliko minuta ne nalaze muflona i prekidaju potragu. Poslije jednog sata vremena nastavljaju dalje i konačno nakon cca 800 metara primječuju ga u jednoj vrtači gdje je od pogotka i iskrvario.
Prema neslužbenoj procjeni iskusnih ocjenjivača trofejni rogovi ovog ljepotana, koji je tezio 53 kg, biti će visoko u bronci. Sa koliko točno CIC-točaka će biti ocijenjeni znati će se nakon ocjenjivanja svih ovogodišnjih trofeja lovaca PLD “Mosor”-Priko.
Iskrene čestitke lovcu i vodiču!